Základná škola Dunajská Lužná

škola

  • ZÁKLADNÁ ŠKOLA
  • Školská 257/22
  • 900 42 Dunajská Lužná
  • tel.: 02/45980 229, 0911 444 355
  • e-mail: slobodnikova@zsdulu.edu.sk

     Milé deti, dnes je váš veľký deň – Deň detí. Medzinárodný deň detí je tu už takmer 70 rokov a je vyjadrením nás dospelých, ako vás ľúbime, ako nám robí radosť vyčariť vám úsmev na tvári, je však aj takým malým výkričníkom a poukázaním na vaše problémy, práva a potreby.

     Ten dnešný je iný ako po iné roky, bez veľkých akcií, súťaží, programov a hier pre deti, ktoré vás v tento deň vždy čakali na každom kroku.  Je iný, ale verím, že s oveľa väčšou emóciou ako po predošlé roky. Je plný pocitu radosti z opätovného stretnutia so spolužiakmi, kamarátmi, pani učiteľkami, pánmi učiteľmi a pani vychovávateľkami. Mnohí z vás na tento deň čakali s radosťou a napätím, kedy už príde, kedy sa znovu navzájom uvidíte. Verím teda, že nie darčeky a sladkosti, ale blízkosť kamarátov bude vrcholom tohto dňa. Máme za sebou veľmi ťažké obdobie, vy, my, vaši rodičia i starí rodičia. Mnohých to donútilo zamyslieť sa, čo je v živote dôležité, čo by sme si mali najviac vážiť – hry v kruhu rodiny, spoločné vychádzky, pobyt v prírode, slobodu, domáce jedlo, starostlivosť rodičov, prácu, ktorá naše rodiny živí, školu a našich učiteľov, ktorí sa vždy prispôsobia situácii, no najmä ZDRAVIE. V zdraví si preto užite tento váš nádherný deň, potešte sa s priateľmi, vyrozprávajte si navzájom všetky zážitky za toto dlhé obdobie a popoludní iste zájdete s rodičmi na zmrzlinu či do cukrárne alebo si niečo fajnové spolu ukuchtíte.

     Tak teda za všetkých dospelých v našej škole vám želám – krásny Medzinárodný deň detí!

Aktuálne fotogalérie

Zvonenia

 hodinaprestávka
1. 7:50 - 8:35 10 min.
2. 8:45 - 9:30 10 min.
3. 9:40 - 10:25 10 min.
4. 10:35 - 11:20 25 min.
  obed - 5. a 6. ročník, veľká prestávka
5. 11:45 - 12:30 5 min.
6. 12:35 - 13:20 20 min.
  obed 7.- 9. ročník
7. 13:40 - 14:25 5 min.
8. 14:30 - 15:15  
   

Obedňajšie prestávky

 11:20 - 11:45 5. a 6. ročník, ŠKD 25 minút
 13:20 - 13:40 7. - 9. ročník, ŠKD 20 minút